Новата конзола на Nintendo – Switch

nintendo-switch

Nintendo NX (следващата конзола на Нинтендо) беше обявена преди повече от година – Март 2015. От тогава насам платформата беше забулена в пълна мистерия и около нея се носеха само слухове. Вече не – вчера Нинтендо официално показаха новата си машина и истинското й име, Nintendo Switch, в кратък трейлър (вижте тук).

Покрай трейлъра и информация от Nintendo и nVidia, излизат няколко интересни неща:

1. Март 2017

Тогава конзолата ще излезе на пазара. Дали ще е налична из целия свят в един и същи ден, дали ще излиза на вълни, и кога точно ще излезе, това са неща които предстоят да се разберат.

2. Домашен и преносим гейминг в едно

switch03.png

Nintendo Switch e хибридна платформа която съчетава домашна и преносима конзола в едно, обединявайки както хардуер, така и софтуер. Тази концепция е опитвана и преди в гейминг индустрията – например от Sega Nomad, но до момента не е успявала да пожъне някакъв особен успех. Идеята да можем да играем игри, характерни за домашните конзоли навсякъде е страхотна, само остава Нинтендо да успеят да я реализират качествено.

3. Завръщането на дискетите

returnofthecartridge

Дискети, касети, карти, всеки ги нарича по различен начин, но игрите за Nintendo Switch ще се разпространяват именно с тази технология. Игрите на дискета имат безспорното предимство че почти нямат „време за зареждане“ и всичко става мигновенно. Освен това спомагат за пестенето на енергия понеже няма мотор който да трябва да върти диск и лазер който да го чете. Недостатъка им е, че технологията е относително скъпа и предлага по малко място на което може да се разположи играта. Последния път когато Нинтендо опитаха този подход в домашна конзола (Nintendo 64), това им изигра лоша шега, но в днешно време технологиите са напреднали неимоверно и връщането към дискети може да се окаже добър ход.

4. nVidia Tegra

От nVidia разбираме че Switch ще стъпи на тяхната Tegra платформа. За нещастие не дават повече подробности и ни остават да спекулираме. Възможно е Switch да стъпва на вече съществуващата Tegra X1 или на предстоящата Tegra X2. От поста на nVidia може да се предполага че ще се ползва по новата платформа – Tegra X2. И в давата случая, можем да си направим грубото заключение че новата платформа на Нинтендо има шанс да бъде съизмерима с XBOX One, било то малко по-слаба или малко по-мощна. Това говори добре именно за следващата точка…

5. Skyrim на Нинтендо!!!

SkyrimOnNintendo.png

От няколко поколения насам, било то заради архаичен хардуер или трудност на разработка, много от разработчиците не правеха игрите си за  домашните конзолите на Нинтендо. Switch, might switch things around (хухуху, pun intended). На официалния си сайт, нинтендо изброяват огромен списък от студия които са казали че ще правят игри за новата машина. Сред тях Activision, Square Enix, EA, Bethseda, Capcom, Epic Games, FromSoftware, Platinum Games, Konami и много други. Това определено звучи обнадеждаващо, но аз не бих притаявал дъх преди да видя заглавия върху които всъщност работят за новата машина.

Покрай малкото неща които знаем остават един тон които не знаем:
Колко ще струва машината?
Дали ще има region lock?
Какви ще са игрите с които ще излезе?
Какви са точните хардуерни спецификаци?
Дано скоро видим още интересна информация покрай машината.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s